به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حجت الاسلام ذوالنوری، آنیکن هویتفلد، رئیس کمیته امور خارجی و دفاعی نروژ با مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی نشست مجازی ( وبینار ) به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
ذوالنوری در ابتدای این دیدار بر اهمیت دیپلماسی پارلمانی جهت رفع موانع موجود دو کشور تاکید کرد و بیان داشت: مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام آمادگی جهت تبادل هیأت و گسترش مناسبات پارلمانی میان نمایندگان مجالس دو کشور از تقویت و تحکیم روابط دوستانه فیمابین استقبال میکند.
وی بر تداوم گفتگو و تبادل نظر میان کمیسیون های تخصصی در مجالس ایران و نروژ در موضوعات مختلف سیاسی و اقتصادی تاکید کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه با اشاره به پشت سر گذاشتن پیک چهارم کرونا و ضمن تشکر از ابراز همدردی همتای نروژی خود نسبت به قربانیان ناشی از این بیماری منحوس بیان داشت: ما بیشتر از خود بیماری کرونا، نهادهای بین المللی و تحریمهای ناعادلانه و یکجانبه کاخ سفید را برای از دست دادن هموطنانمان مقصر می دانیم زیرا این تحریمهای ظالمانه و ضد حقوق بشری اجازه نداد که حتی به منابع ارزی کشورمان برای تهیه دارو دسترسی پیدا کنیم.
وی در همین بخش افزود: با توجه به عضویت نروژ در شورای امنیت سازمان ملل این کشور می تواند نقش فعال و سازندهای در حل و فصل بحرانها و منازعات بین المللی داشته باشد.
تاکید بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات برجامی
ذوالنوری در ادامه با تاکید بر پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات برجامی خود و بد عهدی آمریکا و طرفهای اروپایی نسبت به این توافق بین المللی گفت: همانطور که بارها مدیر کل آژانس هستهای تایید کرده است، جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود عمل کرده اما در مقابل آمریکائی ها با رفتارهای استبدادی و اسکتباری خود اجازه ندادند حقوق ملت ایران محقق شود و در این راستا کشورهای اروپایی طرف برجام اقدام موثری انجام ندادند.
وی افزود: بازگشت جمهوری اسلامی ایران به برجام زمانی محقق خواهد شد که آمریکا و دیگر کشورهای برجام به تعهدات خود به طور کامل عمل کنند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به همکاری ایران و نروژ در کانال مالی INSTEX تصریح کرد: قرار بود در خصوص فروش نفت و تهیه دارواز طرف اروپائی ها اقدام عملی صورت پذیرد اما متأسفانه هیچ وقت عملیاتی نشد و دستاوردی برای جمهوری اسلامی ایران نداشت.
وی افزود: هیچ نقطه تاریکی در روابط ایران و نروژ وجود نداشته، لذا با توجه به ظرفیتهای بالای دو کشور در عرصههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی به ویژه اقتصادی می توان این سطح از مناسبات را بیش از پیش گسترش داد تا ملت های دو کشور از منافع آن بهره مند شوند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان این نشست مجازی با اشاره به نقش میانجی نروژ در مسئله فلسطین تصریح کرد: امیدوارم جامعه بین المللی با توجه به سیاستهای اشغالگری، تجاوز و جنگ افروزی رژیم صهیونیستی، اقدام موثری در احقاق حقوق مردم مظلوم فلسطین ایفا کند.
آنیکن هوتیفلد رئیس کمیته امور خارجی و دفاعی نروژ نیز در ادامه این نشست مجازی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست نسبت به توسعه روابط کشورش با جمهوری اسلامی ایران ابراز علاقه مندی کرد.
وی ضمن ابراز تسلیت و همدردی با خانواده قربانیان ناشی از بیماری کرونا افزود: متأسفانه به جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با بیماری منحوس کرونا لطمههای زیادی وارد شد، امیدوارم با همکاری سازمان بهداشت جهانی هر چه زودتر این بیماری از سرتاسر دنیا ریشه کن شود.
رئیس کمیته امور خارجی و دفاعی نروژ در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ابراز تأسف از خروج آمریکا از توافق برجام و اعمال تحریمهای یکجانبه کاخ سفید علیه جمهوری اسلامی ایران بر حمایت کشور متبوعش از توافق هستهای و پایبندی همه طرفهای برجام به تعهدات خود تاکید کرد.
هوتیفلد در پایان این نشست بر لزوم تحکیم و گسترش بیش از پیش مراودات و مبادلات فیمابین در کلیه زمینهها به ویژه ارتباطات پارلمانی و اقتصادی تأکید کرد./پایان پیام